OM PADEL

 

 

 

 

Introduktion i padel

Sporten introducerades 1974 när Alfonso de Hohenlohe Enrique Corcuera reste till Mexiko och introducerades för en sport som hans vän hade skapar. Den spelades på en bana med två tremeters väggar vända mot varandra, ett nät över mitten och trådvägg längs sidorna. Det spelades med träpaddlar och fick namnet Padel.

När Alfonso Hohenlole återvände till Spanien ändrade han några detaljer, skrev ner reglerna och byggde de två första banorna i Spanien. Sporten presenterades för hans vänner och ett par av tennisens stjärnor blev också intresserade. Det ledde till att intresset ökade och flera banor byggdes, framförallt på Costa del Sol.

En introduktion i padel
1975 upptäckte miljonären Julio Menditenguia sporten, han blev överförtjust i konceptet och tog med sig sporten hem till Argentina och det blev en enorm succé. På bara ett par år fann två miljoner spelare till sporten och det byggdes 10 000 nya banor i landet. Därefter följde en introduktion i padel till andra sydamerikanska länder. 1991 bildades International Federation of Padel och ett år senare spelades det första World Padel EM där  elva länder deltog.

Vill du också ha en introduktion i padel? Vi har kunskaperna, tränarna och kurserna för att lotsa dig till en ny och rolig idrott som passar alla.

Adress

Lilla Fabriksgatan 1, 27430 Skurup